Pleiemidler

Møbler trenger omtanke og pleie, for at du skal ha glede av møbelet i mange år fremover.

Vi fører Guardian pleiemidler, som produserer pleie og vedlikeholdsprodukter hovedsakelig til møbelbransjen.  Alle produktene er laget uten kompromisser på kvalitet og miljø. Det betyr blant annet; ingen produkter inneholder silikon, at alle sprayflasker er laget med karbondioksid som drivstoff, og at en stor del av produktene er testet av Dansk Teknologisk Institutt og er tildelt “INNEKLIMAMERKET”

Foruten å bruke pleiemidler spesifikt til ditt møbel, for å ta vare på det fra du får det i hus, har vi også et par tips til hvordan ta vare på møbelet i hverdagen.

Vi har her samlet noen tips, uavhengig av hvilket produkt du går for når det gjelder vedlikehold.

  • Ikke plassèr møbelet i direkte sollys, spesielt stoffstoler, skinnstoler vil dette ha en negativ effekt på etter hvert.
  • Ikke bruk microfiber kluter på møbler som er lakkert eller oljet. Dette vil etter hvert gjøre slik at lakken vil avta etter hvert, og fargen som er under vil også bli mindre og mindre pen å se på.
  • Ikke sett varme fat eller skåler direkte på en bordflate, dette kan igjen føre til at bordplaten får en skade.
  • Ikke bruk kjemiske midler som Jif, Zalo el.l. som vaskemiddel for møblene dine. En lett fuktet klut gjør jobben like lett og fort. Skulle det være en flekk du absolutt vil ta med Jif, så vask over etterpå med en fuktet klut.
  • Søler du på bordet, så tørk bort med en gang. Blir det liggende, så kan du fort få vannringer på bordflaten.
  • Har du fått en flekk på spisestolen eller i sofa, ikke bruk fuktet klut og gni på flekken. Dette vil bare føre til at du gnir flekken ned i stoffet, og fibrene i stoffet kan bli løsere og revne.
  • Nupper på stoff, kan forekomme over bruk. Det kan fint fjernes ved å bruke nuppefjerner.
  • Bank opp putene i sofa ved jevne mellomrom, da holder de på fasongen.

Redd for den nye hvite sofaen eller de nye lyse spisestolene dine? Ønsker du lekre stoff stoler til spisebordet, men redd for at flekkene kommer før de nesten er ute av eska? Da anbefaler vi at du impregnerer før du tar de i bruk, så vil du kunne nyte å sitte i stolene eller sofaen din uten å ha denne bekymringen. Ikke er det farlig å invitere venner på vinkveld heller, skulle uhellet være ute, så vil faktisk væsken prelle av stoltrekket. Smart, ikke sant ?